47. Restaurant Rus – Tallinn, 29 de juliol a 2 d’agost del 2009

A Tallinn, no tot s’acaba amb l’aspecte medieval. Ara que els preus són més assequibles que en els països escandinaus, decideixo fer una petita immersió a la gastronomia local i em poso en un restaurant rus. No entenc absolutament res de la carta així que em deixo recomanar per la cambrera, deixant-li molt clar que vull provar menjar típicament rus.

De primer, em porten uns pepinillos i uns bolets que has de sucar en una tassa de mel. La cambrera m’explica que amb aquest menjar, s’ha de beure vodka i cervesa i com bon alumne, no refuso la recomanació. No trobo que aquest plat sigui res de l’altre món però la experiència em diverteix enormement i quan encara no m’han portat el segon plat, ja he liquidat la vodka i part de la cervesa. Això és el que passa quan portes quasi dos setmanes per Noruega on el preu de l’alcohol és prohibitiu. De segon, em porten succedani de caviar sobre un llit de creps i acompanyat de crema fresca aromatitzada. Una delícia! Evidentment, no puc menjar això sense acompanyar-ho d’un glopet de vodka així que em faig servir una altre ració. De postres, em porten un pastís de fruits del bosc sobre un culis de crema anglesa que faig desaparèixer prou ràpidament. Tot plegat ha estat un bon sopar, sobretot molt divertit, però surto del restaurant una mica alegre.

Per acabar la vetllada, em dirigeixo al Clazz, un local molt recomanable on pràcticament cada dia hi ha música en directe, amb grups d’una qualitat impressionant, en un ambient lliure de fum i confortable, amb gent de totes les edats i amb una carta de cocktails molt variada. És senzillament un local amb classe però d’ambient distès, on val la pena fer-hi un beure i escoltar la música en directe.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones, Lazlo
Soc el Josep Vendrell, aixo es molt xulo, podries posar al blog mes fotos del viatge, seria un regal per la vista i aixi podem copsar encara mes aquest teu viatge.

Lazlo Sasplugas Requena ha dit...

Hola Josep!

Que be tenir-te de seguidor del blog! Per les fotografies suplementàries, caldrà esperar el passe de fotografies oficial. És una qüestió de marketing. Ara us dono un caramelet, però per la bossa sencera caldrà esperar :-) jejeje

Una abraçada i records a la teva família desde Grècia (lluny dels incendis)

Lazlo

Carles M. ha dit...

Bones lazlo,

Ja saps que el alcool no ha sigut mai el teu fort!!! ;-)

Aixi que ja estas a Grecia, doncs has surtit una mica del teu recorregut previst (A veure si l'actualitzem he!!!)

Molts records a les helenes i fins aviat que ja es va acabant!!!

Una abraçada

Unknown ha dit...

Hola Lazlo,
Suposo que ja ets molt mes aprop i també que ja et vas preparant per aterrar, et desitjo ho disfrutis fins l'ultim dia i ens en facis partícips.
Bona ruta!
Un petó.