46. La ciutat medieval – Tallinn, 29 de juliol a 2 d’agost del 2009

Un Ferry de 9 pisos em porta de Helsinki a Talllinn, capital d’Estònia i primera de les tres repúbliques bàltiques que visitaré, independitzades de l’antiga URSS durant els anys 90, si no vaig errat.

Els primers passos per Tallinn són un bon auguri ja que entro en una exposició gratuïta de Jaanus Orgusaar (desconegut per mi fins al moment) que m’agrada molt. En la seva obra, les fronteres entre la escultura, l’arquitectura i el disseny de mobiliari queden molt diluïdes. En altres paraules, cada peça exposada podria ser una maqueta arquitectònica o un moble o una simple escultura.

L’interès turístic de la ciutat es concentra en el casc antic, delimitat per unes muralles medievals i això facilita el primer contacte, contràriament a la sensació que em va donar Hèlsinki on tot era infinitament gran. Però l’aspecte medieval no es limita a les muralles i a 4 botiges de records. Les cases, les places, els restaurants, el menjà, els cambrers, ... absolutament tot té un aspecte medieval aconseguit amb gràcia i inigualat per cap altre ciutat del mateix caire que havia visitat en altres viatges.