22. Joc de llums a Estocolm - 7 de juliol del 2009


Des del càmping, agafo el metro i en 20 minuts em trobo en ple centre d’Estocolm. La ciutat és molt fàcil de visitar perquè els punts d’interès es troben ubicats en una zona molt compacta que es pot recorre pràcticament a peu.

Passejo per la zona comercial i m’adono de seguida que a Suècia, tot és disseny: l’abecedari que utilitzen que em recorda a IKEA, les botigues de mobles i decoració, els bars i les terrasses tipus lounge, ... Fins i tot les Sueques les fan de disseny, rosses amb ulls blaus, com per anar de conjunt amb la bandera nacional :-)

Però el més sorprenent de la ciutat és la seva llum. Quan arribo al port a les 7 de la tarda, l’espectacle es troba en el seu moment culminant perquè el sol és baix i desprèn tonalitats torrades que s’alternen i contrasten fabulosament amb la grisor dels núvols. Em podria passar dies en aquesta ciutat, fent fotos de tots els indrets, per redescobrir-los en les diferents il·luminacions possibles i mai acabaria d’exhaurir totes les possibilitats.

El temps sembla que no passi, fins que el sol acaba desapareixent i em permet tornar a la realitat. Són casi les 10! L’espectacle ha acabat, però segur que en uns 30 minuts comença la sessió nocturna amb el joc de llums propi que reservo per la propera vegada que torni a visitar aquesta ciutat fascinant.



NOTA: us recomano ampliar les fotos, fent click sobre elles, perquè una imatge val més que mil paraules.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Bon rollo la teva NOTA... no sabia que es podien ampliar les imatges!!!!

De qui més podia ser l'arc que surt a les fotos??? Jejejeje!

Lazlo Sasplugas Requena ha dit...

De Sant Marti-Motos, és clar!

:-)

Lazlo